نگاهی و آهی برتاریخ خسته از روزگار تلخ خاروانا(خدایا هیچ کس از بزرگی....

پایگاه اطلاع رسانی خاروانا:

قسمت هجده:

- آوان-آوانسر،چشموغان:

در افواه آوانسر تلفظ می شود و از لحاظ اتیمولوژیک بی ارتباط با اقوام آغوان نمی باشد که روزگاری در این سرزمین بسر می برده اند.

روستای آوان و آوانسر و چشموغان از روستاهای بسیار خوش آب و هوا دیزمار که در بلندای قله های «دوخانا» و «دوست آشا» در میان جنگل «مئشه پارا» قرار گرفته است. دکتر سعید آذری متخصص دندان پزشک اطفال که در رشته خود فوق العاده ماهر و انسان خوش مشرب و صمیمی است. اصالتاً از روستای چشموقان هستند. آیت الله حاج میرزا محمد آوانسری (1228 – 1310 هـ ق) از علما و مراجع تقلید زمان از این روستا برخاسته است. مرحوم آیت الله میرزامحمد آوانسری به نوشته احسن العودیه عالم «فاضل، عارف، زاهد، جامع علوم، فتوایش بلامنازعه و اسمش در دور و نزدیک مشهور بود. طلاب از اطراف تبریز به سوی او متوجه و حاضر درس او می شدند.

او مدتی در نجف به تحصیل پرداخته و چند صباحی نیز در مشهد و سپس در تهران در مدرسه سپهسالار به تدریس مشغول بود. بعدها به خواهش مردم تبریز به آن شهر مراجعت کرد. در تبریز به مرمت و بازسازی مسجد «استاد-شاگرد» پرداخت و خود در آنجا به اقامه نماز و وعظ پرداخت.

مؤلف «روضات الجنان» می نویسد : «حاج میرزا محمدعلی قراچه داغی پسر ملااحمد از علمای نامدار شهر بوده، امامت آن مسجد (استاد شاگرد) را داشت و پس از وفات وی امامت به پسرش حاج میرزا احمد که او نیز از علمای معروف بود،اختصاص یافت.

مرحوم آیت الله آوانسری دارای 24 عنوان تألیف داشته که از آن جمله:

 -حاشیه بر کتاب فقهی «الروضه البهیته فی شرح اللمعه الدمشقیه» 2-صیغ العقود والایقاعات 3-التنقیحات الاصولیه 4-تفسیر قراجه داغی (تفسیر کبیر) 5-مناسک حج 6-حاشیه بر کتاب «الفصول فی علم الاصول» 7-العروض و القافیه (به فارسی) 8-التحفه المحمدیه – هشتاد هزار بیت در علوم عربی است. 9-حاشیه بر «فوائد الاصول شیخ مرتضی انصاری» 10-الصراط المستقیم فی شرح الاربعین حدیث در سال 1300 به چاپ رسیده است به زبان فارسی در فضائل حضرت امیر می باشد. نسخه ای از این کتاب با نام «شرح چهل حدیث» بشماره 1374/ف در کتابخانه ملی تهران موجود است. 11-حدیقه البساتین فی شرح القوانین به زبان عربی 12-شرحی بر تبصره المتعلمین علامه حلّی ،مرحوم آیت الله میرزامحمد علی بن احمد حافظ آوانسری دیزماری قره چه داغی صاحب فتوی و دارای رسالیه علمیه و مرجع تقلید زمان خود بوده است.

پدر مرحوم آیت الله آوانسری ملااحمد و همچنین فرزند وی نیز از علمای مشهور بوده اند.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: